Elindult a nulla százalékos uniós hitel folyósítása

Az elmúlt hetekben tovább bővült az MFB Pontok hálózata. Szeptember elejétől már 289 hitelintézeti fiókban érhető el a „Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitel” a vállalkozások számára. 2016. szeptember elejétől megkezdődött a hitel folyósítása is. Az első folyósított hitel esetében az FHB Bank szegedi, Széchenyi téri bankfiókjában működő MFB Pontja szolgálta ki a vállalkozást, amely gépvásárlásra igényelte a hitelt.

A Takarékbank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. kijelölt fiókjaiban fokozott az érdeklődés az első 0%-os uniós hitel iránt. A rögzített hitelkérelmek összege pedig meghaladja az tizennyolc milliárd forintot. A Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitelprogramban meghirdetett 44 milliárd forintot elsősorban beruházásokra, termelőeszközök és forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni. A hitel akár 15 éves futamidővel, egyszerűsített bírálati eljárással igénybe vehető minimum 1 millió, maximum 600 millió forint összegben, minimálisan 10%-os saját forrás mellett. A hitelhez akár 1 éves rendelkezésre tartást, a tőketörlesztésnél 1 éves türelmi időt is ad az MFB.

A kormány kiemelt gazdaságpolitikai célja, hogy hazánk kevésbé fejlett régióiban működő vállalkozások forráshoz jutását elősegítse, melynek egyik eszköze lehet az ország teljes területét lefedő MFB Pontok hálózatának a kiépítése. Az MFB ennek megfelelően folytatja az MFB Pontok országos hálózatának kiépítését, így pár hónapon belül mind a 442 MFB Pont az érdeklődők rendelkezésére áll majd. Az MFB Pontok elhelyezkedéséről és a Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitelről minden információ elérhető az mfbpont.hu weboldalon.